Szobanövények

A szobanövények olyan trópusi és szubtrópusi vidékekről származó növények változatai, melyeket lakásban, télikertben lehet tartani. Nem télállóak ezért védeni kell őket a fagypont alatti hőmérséklettől. Több száz fajuk ismert, amik között vannak igazi ritkaságok is.


Mire kell figyelni!


Minden növény sajátos gondozást és tenyészhelyet igényel. A különböző virágok, szobanövények közül nem mindre egyformán veszélyesek a különböző betegségek illetve kártevők. Nem egyformán igénylik a napfényt, a nedvességet, a páratartalmat, nem egyforma a hőigényük. Amiben viszont az összes virágos növény, levéldísznövény, a kaktuszoktól az erkélyládás, dézsás növényekig egyformán megegyezik, hogy a rendszeres, megfelelő ápolást, gondozást csodálatos, színes virágaikkal, mutatós leveikkel minden esetben meghálálják.

A szobanövényeknél a legfontosabb szempontok, amiket az élőhelyük kialakításakor figyelembe kell venni, a tartóedényük és az ültető közeg, a hőmérséklet, a fény és az öntözés, tápoldatozás.

A növények számára a legmegfelelőbb tartóedény a jól kiégetett cserép vagy a kerámia illetve különböző kaspók. Ezeknek lyukacsos szerkezete van, ami megkönnyíti a víz felszívódását, lehetővé teszi, hogy szellőzzön a talaj. Nagyobb növények számára alkalmas tartóedények a fából készült dézsák és hordók.

A talaj, amibe ültetjük a szobanövényeket általában egyszerű virágföld. A tápoldatot mindig előírás szerinti töménységben és gyakorisággal kell adagolni.


Nem kell megijedni, mert vannak olyan növények, amelyek nehezen viselik a napot és a központi fűtéstől kiszáradt levegőt, így ezeknek ősszel és télen kissé lelassul a növekedése.Fontos az öntözővíz mindig szobahőmérsékletű legyen. Amennyiben lehetőségünk van öntözővíznek a legjobb a lágy esővíz. Kertben tartott szobanövényeket nyáron reggel vagy este kell locsolni, a forróság elmúltával.


Válogasson kedvére webáruházunk kínálatából!