Évelő növények


Választékunkban sokféle és sok helyre ültethető lágyszárú évelők között válogathat.
Mielőtt választana, vizsgálja meg, hogy milyen helyre szeretné ültetni növényeit. Napsütési idő és talaj minőség a legfontosabb szempontok. A növény leírásában megtalálhatja azokat a kritériumokat, amit az adott növény kedvel, ahol és ahogy a legjobban érzi magát. Ezt a gondoskodást bőséges virágzással és gazdag szaporodással hálálja meg.


Fontos azt is szem előtt tartani, hogy növényeink kifejlett állapotban milyen magasra nőnek. Ágyásokat, sziklakerteket a habitusuk illetve színviláguk alapján is tervezhetjük.


Mi kell a növénynek?
Víz, tápanyag, napfény és megfelelő ültető közeg. Általában a hagyományos kerti talaj megfelelő, viszont bizonyos növényeknek érdemes azt a talajt biztosítani, amit előírnak neki. Például a Rhododendron, Erica, Kalluna, Hortenzia fajtáknak erősen savanyú föld javallott.


Árnyékkedvelő növényeket árnyékosabb vagy északi oldalra, míg a díszfüveket napos fekvésbe ajánlott ültetni. Sziklakerteket apróbb, nem túl igényes sziklakerti virágzókból vagy fűszernövények számtalan fajtájából lehet látványossá tenni.


Választékunkban májustól vízi és vízparti dísznövények is kaphatóak. Növényeinket szezontól és időjárástól függően március közepétől novemberig, illetve a készlet erejéig kaphatóak.
Díszfüvek és vízi növények május közepétől elérhetőek.